Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.20 - јавна расправа по Н МКС
Почеток на гласање: 2017-12-30
Краj на гласање: 2018-02-01

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: prEN 12819 CEN/TC 286

Македонски наслов

ТНГ опрема и додатоци - Инспекција и реквалификација на ТНГ резервоари поголеми од 13 m3 (идентичен со EN 12819:2009)

Англиски наслов

LPG equipment and accessories - Inspection and requalification of LPG pressure vessels greater than 13 m³

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document specifies requirements for: a) routine inspection, periodic inspection and requalification of fixed LPG storage pressure vessels of sizes greater than 13 m3, and associated fittings; b) marking pressure vessels and/or keeping records, as appropriate, as a result of routine inspection, periodic inspection and requalification. This document excludes refrigerated storage.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.