Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.20 - јавна расправа по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-02-28
Краj на гласање: 2018-04-01

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 13277-8:2017 CEN/TC 162

Македонски наслов

Заштитна опрема за боречки вештини - Дел 8: Дополнителни барања и методи за испитување штитници за лице во карате

Англиски наслов

Protective equipment for martial arts - Part 8: Additional requirements and test methods for karate face protectors

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This European standard specifies additional test methods and requirements for face protectors, used in the practice of karate. This European Standard is not applicable for other sports equipment and protectors except face protectors for karate because the test methods and requirements are very specific for karate face protectors and do not meet the characteristics of face protectors for other sports.

Технички комитети


ICSДиректива