Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.20 - јавна расправа по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-02-28
Краj на гласање: 2018-04-01

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN ISO 17231:2017 CEN/TC 289
Овој документ е идентичен со: ISO 17231:2017 IULTCS

Македонски наслов

Кожа – Физички и механички испитувања – Определување на водоодбојност на кожа за облека (ISO 17231:2006)

Англиски наслов

Leather - Physical and mechanical tests - Determination of water repellency of garment leather (ISO 17231:2017)

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

ISO 17231 | IULTCS/IUP 37:2017 specifies a method for determining the repellency of leather to surface wetting. It is applicable to all leathers intended for use in clothing. The method does not determine the resistance of leather to water penetration.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.