Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-04-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: prEN 1459-7 CEN/TC 150

Македонски наслов

Товарни возила за нерамни терени - Барања за безбедност и верификација - Дел 7: Метода на тестирање и определување на емисија на бучавост

Англиски наслов

Rough-terrain trucks - Safety requirements and verification - Part 7: Test method and determination of noise emission

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This European Standard specifies the noise emission measurement methods and the configuration and conditions that are intended to be used for the tests in order to define: - the Sound Power Level (LWA) of the truck; and - the Sound Pressure Level (LpA) at the operator’s position. This European Standard applies to: - rough-terrain variable-reach trucks covered by EN 1459-1; and - slewing rough-terrain variable-reach trucks covered by EN 1459-2. It is intended that these tests and measurements are conducted on new machines, taken from the production line. This standard applies to trucks manufactured after the date of publication.

Технички комитети


ICSДиректива