Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-04-22
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: FprEN 13126-17 CEN/TC 33

Македонски наслов

Градежен оков – Барања и методи на испитување на прозори и стаклени балконски врати – Дел 17: Оков за накосени-лизгачки прозори и врати

Англиски наслов

Building hardware - Hardware for windows and door height windows - Requirements and test methods - Part 17: Hardware for Tilt and Slide windows

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This part of EN 13126 specifies requirements and test methods for durability, strength, security and function of hardware for Tilt and Slide windows and door height windows in accordance with common application as shown in informative Annex C.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.