Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-04-22
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: FprEN 13126-16 CEN/TC 33

Македонски наслов

Градежен оков – Барања за методи на испитување на прозори и стаклени балконски врати – Дел 16: Оков за подигнувачко – лизгачки прозори и врати

Англиски наслов

Building hardware - Hardware for windows and door height windows - Requirements and test methods - Part 16: Hardware for Lift and Slide windows

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This of EN 13126 specifies requirements and test methods for durability, strength, security and function of hardware for Lift and Slide windows and door height windows in accordance with common application as shown in informative Annex C, regardless of whether the hardware enables an additional tilt position. NOTE 1 This document is also applicable to hardware systems, whereby the sash itself is not lifted but a gasket mechanism is moved. NOTE 2 This document is also applicable to hardware systems, whereby the sash itself is not lifted but the sash is being moved parallel to the plane of the frame.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.