Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-05-31
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: prEN ISO 18363-2 CEN/TC 307
Овој документ е идентичен со: ISO/DIS 18363-2 ISO/TC 34/SC 11

Македонски наслов

Масти и масла од животинско и растително потекло - Определување на масно-киселински врзани хлоропропандиоли (MCPDs) и глицидол со GC/MS- Дел 2:Метод со бавна алкална трансестерификација за 2-MCPD, 3-MCPD и глицидол

Англиски наслов

Animal and vegetable fats and oils - Determination of fatty-acid-bound chloropropanediols (MCPDs) and glycidol by GC/MS - Part 2: Method using slow alkaline transesterification and measurement for 2-MCPD, 3-MCPD and glycidol (ISO/DIS 18363-2:2017)

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This part of ISO 18363 describes a procedure for the parallel determination of glycidol together with 2-MCPD and 3-MCPD present in bound or free form in oils and fats. The method is based on alkalinecatalyzed ester cleavage, transformation of the released glycidol into monobromopropanediol (MBPD) and derived free diols (MCPD and MBPD) with phenylboronic acid (PBA). Though free MCPD and glycidol are supposed to be present in fats and oils in low to negligible quantities only, significant content would increase proportionately the determination of bound analytes. This method is applicable to solid and liquid fats and oils. This part of ISO 18363 can also apply to animal fats and used frying oils and fats, but a validation study must be undertaken before the analysis of these matrices. Milk and milk products (or fat coming from milk and milk products) are excluded from the scope of this international standard.

Технички комитети


ICS



Директива

Не е додадена информација.