Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-05-01
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: FprEN 13757-4 CEN/TC 294

Македонски наслов

Комуникациски систем за мерачи и далечинско читање на мерачи - Дел 4: Безжично читање на мерачи (Радиочитање на мерачи за оперирање во SRD интервал)

Англиски наслов

Communication systems for meters - Part 4: Wireless M-Bus communication

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This European Standard specifies the requirements of parameters for the physical and the link layer for systems using radio to read remote meters. The primary focus is to use the Short Range Device (SRD) unlicensed telemetry bands. The standard encompasses systems for walk-by, drive-by and fixed installations. As a broad definition, this European Standard can be applied to various application layers.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.