Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-05-01
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: CEN/TR 17167:2018 CEN/TC 294

Македонски наслов

Комуникациски системи за броила - Придружени ТИ на ЕN 13757-2,-3 и -7, примери и дополнителни информации

Англиски наслов

Communication system for meters - Accompanying TR to EN 13757-2,-3 and -7, Examples and supplementary information

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This Technical Report contains additional information to the requirements determined in EN 13757-2, EN 13757-3 and EN 13757-7, in particular examples for the implementation, Datagram examples secured by security mechanism of part 7 and additional non-normative requirements beyond meter communication itself.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.