Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.20 - јавна расправа по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-03-30
Краj на гласање: 2018-04-21

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: FprCEN/TR 17016-101:2018 CEN/TC 440

Македонски наслов

Електронски јавни набавки - Интерфејси за деловна интероперабилност (BII-Business interoperability interfaces ), e-Подредување - Дел 101: Преглед

Англиски наслов

Electronic public procurement - Business interoperability interfaces (BII), e-Ordering - Part 101: Overview

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document provides an overview of e-ordering standards in the set Business Interoperability Inter- faces (BII) for public procurement. E-ordering covers the e-sourcing and e-ordering business areas of the e-procurement chain, starting from the awarding of the contract or the receiving of a quotation to the receipt of a despatch advise or a receiving advice for the goods or services that have been ordered.

Технички комитети


ICS

Не е додадена информација.

Директива

Не е додадена информација.