Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-04-22
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: prEN 12641-2 CEN/TC 119

Македонски наслов

Променлив сандак и комерцијални возила - Церади - Дел 2: Минимални барања за странични завеси (идентичен со EN 12641-2:2006)

Англиски наслов

Intermodal loading units and commercial vehicles - Tarpaulins - Part 2: Minimum requirements for curtainsiders

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document specifies minimum requirements for the strength and attachment of tarpaulins used as curtainsiders on intermodal loading units and commercial vehicles. NOTE The described tarpaulins according to this standard only work for load securing with a body according to EN12642, Code XL or EN 283.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.