Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-04-22
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: FprEN 13024-2 CEN/TC 129

Македонски наслов

Градежно стакло – Термички зајакнато боросиликатно сигурносно стакло – Дел 2: Оцена за сообразност – Стандард на производ

Англиски наслов

Glass in building - Thermally toughened borosilicate safety glass - Part 2: Product standard

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document covers the assessment and verification of constancy of performances and the factory production control of flat thermally toughened borosilicate safety glass for use in buildings. NOTE For glass products with electrical wiring or connections for, e.g. alarm or heating purposes, other directives, e.g. Low Voltage Directive, may apply.

Технички комитети


ICSДиректива