Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-05-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 17098-2:2018 CEN/TC 249

Македонски наслов

Пластика – Бариерни филмови за дезинфекција со фумигација на земјоделска и градинарска почва - Дел 2: Метода за одредување на пропустливост на филмот со помош на статичка техника

Англиски наслов

Plastics - Barrier films for agricultural and horticultural soil disinfection by fumigation - Part 2: Method for film permeability determination using a static technique

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document specifies a method for determining the gas permeability of films using a static technique. This document is applicable to thermoplastic barrier films for agricultural and horticultural soil disinfection using the fumigation technique.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.