Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-04-22
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 4710-03:2018 ASD-STAN

Македонски наслов


Англиски наслов

Aerospace series - Quick release fastening systems for non-structural applications - Part 03: Spring clamp

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This standard specifies the dimensions, mass, tolerances and static values of catch spring for use in fuselage interior equipment and non-structural or secondary structural area. This standard part shall be used in conjunction with EN 4710-06 and EN 4710-07 as described in EN 4710-02. The applicable temperature range is −55 °C to 85 °C.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.