Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-12-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 1869:2019 CEN/TC 70

Македонски наслов

Пожарни изолациони ќебиња

Англиски наслов

Fire blankets

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document specifies requirements for fire blankets which are not reusable and that are intended for use by one person. It specifies requirements for fire blankets usable to control small fires. It also limits the risk of electric shock in case of unintentional use on live electrical equipment. Fire blankets that are large enough are considered suitable to be used for smothering persons whose clothes are on fire.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.