Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-06-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 13479:2017 CEN/TC 121

Македонски наслов

Потрошни материјали за заварување – Општи стандарди на производ за материјали за исполнување и за прашоци за заварување со топење метални материјали

Англиски наслов

Welding consumables - General product standard for filler metals and fluxes for fusion welding of metallic materials

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This European Standard specifies product characteristics and related test/assessment methods for filler materials (welding consumables as defined in ISO/TR 25901-1) and fluxes to be used for fusion welding of metallic structures or composite metals and concrete structures in construction works. This European Standard does not cover shielding gases and ceramic backings (as defined in ISO/TR 25901-1).

Технички комитети


ICSДиректива