Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-06-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN ISO 9455-13:2017 CEN/TC 121
Овој документ е идентичен со: ISO 9455-13:2017 ISO/TC 44/SC 12

Македонски наслов

Прашоци за меко лемење - Методи за испитување - Дел 13: Определување на прскање на прашокот (ISO 9455-13:2017)

Англиски наслов

Soft soldering fluxes - Test methods - Part 13: Determination of flux spattering (ISO 9455-13:2017)

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

ISO 9455-13:2017 specifies a method for estimating the tendency of a flux to spatter in use. It is a qualitative (comparative) method and is only applicable to liquid fluxes, as defined in ISO 9454‑1. The method is not applicable to flux cored solder wire or to solder pastes.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.