Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-06-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 1330-9:2017 CEN/TC 138

Македонски наслов

Испитување без разрушување – Терминологија – Дел 9: Термини кои се употребуваат при испитување со акустична емисија

Англиски наслов

Non-destructive testing - Terminology - Part 9: Terms used in acoustic emission testing

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This European Standard is concerned only with terms used specifically in acoustic emission testing (AT) and these fall into four parts: - terms relating to the physical phenomenon; - terms relating to the detection of the acoustic emission; - terms relating to the measured characteristics of the signal(s); - terms relating to acoustic emission applications.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.