Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-06-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN ISO 19285:2017 CEN/TC 121
Овој документ е идентичен со: ISO 19285:2017 ISO/TC 44/SC 5

Македонски наслов

Испитување без разрушување на завари – Ултразвучно испитување фазно контролирани низи (PAUT) - Нивоа на прифатливост (ISO 19285:2017)

Англиски наслов

Non-destructive testing of welds - Phased array ultrasonic testing (PAUT) - Acceptance levels (ISO 19285:2017)

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

ISO 19285:2017 specifies acceptance levels for the phased array ultrasonic testing technique (PAUT) of full penetration welds in ferritic steels of minimum thickness of 6 mm which correspond to the quality levels of ISO 5817. These acceptance levels are applicable to indications classified in accordance with ISO 13588.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.