Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-06-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN IEC 62822-3:2018 CLC/TC 26B

Македонски наслов

Електрична опрема за заварување – Оцена на ограничувањата кои се однесуваат на изложеност на човекот на електромагнетни полиња (0 Hz до 300 GHz) – Дел 3: Опрема за електроотпорно заварување

Англиски наслов

Electric welding equipment - Assessment of restrictions related to human exposure to electromagnetic fields (0 Hz to 300 Hz) - Part 3: Resistance welding equipment

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

IEC 62822-3:2017 applies to equipment for resistance welding and allied processes designed for occupational use by professionals and for use by laymen. This document specifies procedures for the assessment of human exposure to magnetic fields produced by resistance welding equipment. It covers non-thermal biological effects in the frequency range from 0 Hz to 10 MHz and defines standardized test scenarios.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.