Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-07-16
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: prEN 1335-1 CEN/TC 207

Македонски наслов

Канцелариски мебел - Канцелариски работен стол - Дел 1: Димензии - Определување на димензии

Англиски наслов

Office furniture - Office work chair - Part 1: Dimensions - Determination of dimensions

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This part of prEN 1335:2017 applies to office work chairs. It specifies dimensions of three types of chairs as well as test methods for their determination. Annex A (informative) contains a Rationale for office chair features and comparison between current published dimensions with European anthropometric data.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.