Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-07-16
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: prEN 16303 CEN/TC 226

Македонски наслов

Системи за патно ограничување - Процес на валидација и верификација за употреба на виртуелно испитување при испитување на несреќи против системот за ограничување на возилото

Англиски наслов

Road restraint systems - Validation and verification process for the use of virtual testing in crash testing against vehicle restraint system

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document defines the accuracy, credibility and confidence in the results of virtual crash test to roadside safety devices through the definition of procedures for verification, validation and development of numerical models for roadside safety application. Finally it defines a list of indications to ensure the competences of an expert/organization in the domain of virtual testing.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.