Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-07-16
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: prEN 15017 CEN/TC 448

Македонски наслов

Погребални услуги - Барања во врска со услугите

Англиски наслов

Funeral Services - Requirements

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document sets out the requirements for the provision of funeral services with respect to education, transport, facilities, advisory services, and care of the deceased for both burial and cremation services. This document is applicable to all funeral professionals, funeral homes, and funeral-related services at cemeteries and crematoria as well as any other person(s) providing funeral services of any kind. This document does not apply to product-related technical requirements. Occupational health and safety requirements are not covered by this document.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.