Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-07-16
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 2584:2019 ASD-STAN

Македонски наслов

Воздухопловна серија - Лежишта,, топчести, лизгачки од не’рѓосувачки челик со самоподмачкувачка постелка - Лесни серии - Димензии и носивост

Англиски наслов

Aerospace series - Bearings, spherical plain in corrosion resisting steel with self-lubricating liner - Narrow series - Elevated load at ambient temperature - Dimensions and loads

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document specifies the characteristics of spherical plain bearings in corrosion resisting steel, with self lubricating liner, narrow series, for elevated load. at ambient temperature, with or without swaging groove, intended for use in the fixed or moving parts of the aircraft structure and control mechanisms. They shall be used in the temperature range −55 °C to +163 °C.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.