Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-09-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN IEC 61853-3:2018 CLC/TC 82

Македонски наслов

Испитување на својства и номиналните енергетски карактеристики на фотоволтаичните (PV) модули – Дел 3: Енергетски рејтинг на PV модули

Англиски наслов

Photovoltaic (PV) module performance testing and energy rating - Part 3: Energy rating of PV modules

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

IEC 61853-3:2018 describes the calculation of PV module energy rating values. The purpose of this document is to define a methodology to determine the PV module energy output (watt-hours), and the climatic specific energy rating (dimensionless) for a complete year at maximum power operation for the reference climatic profile(s) given in IEC 61853-4. It is applied to determine a specific module output in a standard reference climatic profile for the purposes of comparison of rated modules.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.