Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-07-16
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: prEN 14501 CEN/TC 33

Македонски наслов

Ролетни и капаци – Топлинска и визуелна пријатност – Карактеристики на својства и класификација

Англиски наслов

Blinds and shutters - Thermal and visual comfort - Performance characteristics and classification

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document applies to the whole range of shutters, awnings and blinds defined in EN 12216, described as solar protection devices in this document. It specifies the corresponding properties and classifications: - relating to thermal comfort: - the solar factor (total solar energy transmittance); - the secondary heat transfer factor; - the direct solar transmittance; - relating to visual comfort: - the darkening performance; - the night privacy; - the visual contact with the outside; - the glare control; - the daylight utilization; - the rendering of colours. NOTE For other purposes, more detailed methods using different parameters can be used. Some of the characteristics (e.g. gtot) are not applicable when solar protection devices are not parallel to the glazing (e.g. folding-arm awnings). This document is not applicable to the solar protection devices using fluorescent materials.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.