Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-07-16
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 131-1:2015/FprA1:2019 CEN/TC 93

Македонски наслов


Англиски наслов

Ladders - Part 1: Terms, types, functional sizes

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This European Standard defines terms and specifies the general design characteristics of ladders. It applies to portable ladders. It does not apply to ladders designed for specific professional use such as fire brigade ladders, roof ladders and mobile ladders. NOTE 1 For multiple hinge joint ladders EN 131-4 applies. NOTE 2 For telescopic ladders EN 131-6 applies. NOTE 3 For mobile ladders with platforms EN 131-7 applies. NOTE 4 This standard does not apply to step stools for which EN 14183 applies.

Технички комитети


ICSДиректива