Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-07-16
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 1069-1:2017/FprA1 CEN/TC 136

Македонски наслов


Англиски наслов

Water slides - Part 1: Safety requirements and test methods

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This European Standard is applicable to all water slides installed in swimming pools of public use. This Standard specifies general safety requirements for water slides in swimming pools of public use and specific requirements for defined types of water slides. These specific safety requirements are also applicable to undefined types as far as possible. These requirements concern safety and the technical rules for design, calculation and testing.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.