Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.20 - јавна расправа по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-06-30
Краj на гласање: 2018-08-01

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 60846-2:2018 CLC/TC 45B

Македонски наслов


Англиски наслов

Radiation protection instrumentation - Ambient and/or directional dose equivalent (rate) meters and/or monitors for beta, X and gamma radiation - Part 2: High range beta and photon dose and dose rate portable instruments for emergency radiation protection purposes

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This 2nd part of EN 60846 applies to portable or transportable dose equivalent (rate) meters and/or monitors for the measurement of ambient and/or directional dose equivalent (rate) from external beta, X and gamma radiation for energies up to 10 MeV during emergency situations.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.