Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2019-05-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN ISO 13259:2018 CEN/TC 155
Овој документ е идентичен со: ISO 13259:2018 ISO/TC 138/SC 1

Македонски наслов

Пластични цевководни системи - Термопластични цевководни системи за вкопани уреди за примена без притисок - Тест методи за неистекување на еластомерните заптивни споеви во вид на прстен (идентичен со EN 1277:2003)

Англиски наслов

Thermoplastics piping systems for underground non-pressure applications - Test method for leaktightness of elastomeric sealing ring type joints (ISO 13259:2018)

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

ISO 13259:2010 specifies three basic test pressures for determining the leaktightness of elastomeric sealing ring type joints for buried thermoplastics non-pressure piping systems. It also describes four conditions under which the test can be executed.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.