Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.20 - јавна расправа по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-09-30
Краj на гласање: 2018-11-01

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 13880-10:2018 CEN/TC 227

Македонски наслов

Топлонанесувачки сврзни смеси за заптивање - Дел 10: Тест метод за одредување на адхезија и кохезија со постојано проширување и набивање (идентичен со EN 13880-10:2003)

Англиски наслов

Hot applied joint sealants - Part 10: Test method for the determination of adhesion and cohesion following continuous extension and compression

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document specifies a method for determination of adhesion and cohesion characteristics of hot applied joint sealant specimens following cyclic extensions. NOTE The test simulates yearly joint movements due to temperature variations.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.