Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.20 - јавна расправа по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-09-30
Краj на гласање: 2018-11-01

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 13880-13:2018 CEN/TC 227

Македонски наслов

Топлонанесувачки сврзни смеси за заптивање - Дел 13: Тест метод за одредување на неконтинуирано проширување (тест на следење) (идентичен со EN 13880-13:2003)

Англиски наслов

Hot applied joint sealants - Part 13: Test method for the determination of the discontinuous extension (adherence test)

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document describes a method for determining the extensibility and the adhesion to concrete of hot applied sealant-systems with or without priming simulating the moving of concrete pavement slabs during cooling conditions in wintertime.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.