Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.20 - јавна расправа по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-09-30
Краj на гласање: 2018-11-01

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 12697-13:2017 CEN/TC 227

Македонски наслов

Битуменски мешавини - Метод на испитување на топла асфалтна мешавина - Дел 13: Мерење на температура (идентичен со EN 12697-13:2003)

Англиски наслов

Bituminous mixtures - Test methods - Part 13: Temperature measurement

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This European Standard describes a test method for measuring the temperature of asphalt mixtures after mixing and during storage, transportation and laying. This European Standard includes the contact temperature-measuring device and the non-contact temperature-measuring device (infrared-thermometer). In cases of dispute, the refence method shall be using the contact temperature measuring device.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.