Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2019-01-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 10263-3:2017 CEN/TC 459/SC 6

Македонски наслов

Тркалезни челични шипки, прачки и жица за ладно гмечење и ладно пресување - Дел 3: Технички услови за испорака на челици за површинско калење (цементација, нитрирање, карбонитрирање) (идентичен со EN 10263-3:2001)

Англиски наслов

Steel rod, bars and wire for cold heading and cold extrusion - Part 3: Technical delivery conditions for case hardening steels

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

1.1 This Part of EN 10263 is applicable to round rod, round bars and wire with a diameter up to and including 100 mm, of non-alloy and alloy steel, intended for cold heading and cold extrusion and subsequent case hardening treatment. 1.2 prEN 10263-1:2013 is indispensable for this Part of EN 10263.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.