Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2019-01-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN ISO 4490:2018 CEN/SS M11
Овој документ е идентичен со: ISO 4490:2018 ISO/TC 119/SC 2

Македонски наслов

Метални прашоци - Определување на брзината на течење со калибрирана инка (Халов мерач на проток) (ISO 4490:2014)

Англиски наслов

Metallic powders - Determination of flow rate by means of a calibrated funnel (Hall flowmeter) (ISO 4490:2018)

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

ISO 4490:2018 specifies a method for determining the flow rate of metallic powders, including powders for hard metals, by means of a calibrated funnel (Hall flowmeter). The method is applicable only to powders which flow freely through the specified test orifice.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.