Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.20 - јавна расправа по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-09-30
Краj на гласање: 2019-01-01

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: prEN 17230 CEN/TC 225

Македонски наслов


Англиски наслов

Information technology - RFID in rail

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

The RFID tag location, tag data content and functional requirements have been developed for application on the main line railway networks. Other networks (such as metro) may apply this standard but are outside of its scope. This document contains: - a description of the RFID tag installation location; - a description of the RFID tag data content; - a description of the functional requirements in relation to the RFID tag track side reading performance.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.