Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-11-16
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: prEN 1517:2018 CEN/TC 217

Македонски наслов

Површини за спортски терени - Определување на отпорност на удар (идентичен со EN 1517:1999)

Англиски наслов

Surfaces for sports areas - Determination of resistance to impact

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This European standard specifies a method for the determination of resistance to impact of surfaces. It is primarily designed to be used on surfaces intended for use in indoor sports halls. The test may be undertaken in the laboratory or on site. NOTE When undertaking tests on site, it should be noted that permanent damage to the sports floor may be caused.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.