Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2019-04-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: FprEN ISO 9554 CEN/TC 248
Овој документ е идентичен со: ISO/CD 9554 ISO/TC 38

Македонски наслов

Јажиња од влакна – Општи спецификации (ISO 9554:2010)

Англиски наслов

Fibre ropes - General specifications (ISO/FDIS 9554:2019)

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document specifies the general characteristics of fibre ropes and their constituent materials. It is intended to be used in conjunction with the standards for the individual types of fibre rope, which cover the physical properties and specific requirements for that particular product type. This document also gives some information on the use of fibre ropes and also on their inspection and retirement criteria. This document does not intend to address all of the safety matters associated with its use.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.