Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.20 - јавна расправа по Н МКС
Почеток на гласање: 2019-10-30
Краj на гласање: 2019-12-01

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 16641:2019 CEN/TC 134

Македонски наслов

Текстилни подни простирки –Упатство за прифатлива промена на бојата

Англиски наслов

Textile floor coverings - Guidelines for acceptable colour deviations

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This standard gives guidance in case of complaints when a colour deviation is observed after installation of a textile floor covering by the installer and/or end user. The colour deviation can be observed within different parts of the installation or between the installed textile floor covering and the initially presented sample on which the choice for ordering was made.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.