Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2019-06-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: prEN 1837 CEN/TC 169

Македонски наслов

Безбедност на машини – Интегрално осветлување на машините (идентичен со EN 1837:1999+A1:2009)

Англиски наслов

Safety of machinery - Integral lighting of machines

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document specifies the parameters of integral lighting systems designed to provide illumination in and/or at both stationary and mobile machines to enable the safe use of the machine and the efficient performance of the visual task within and/or at the machine to be carried out by the operator. This document does not specify lighting systems mounted on the machine to specifically illuminate visual tasks outside the machine. The function and requirements of these systems are specified in the European Standard dealing with the lighting of work places, see EN 12464-1 and EN 12464-2 for further information. This document does not specify additional requirements for the operation of lighting systems: - in severe conditions (extreme environmental conditions such as freezer applications, high temperatures, etc.); - subject to special rules (e.g. explosive atmospheres); - where the transmittance is reduced by environmental conditions, such as smoke, splashing, etc.

Технички комитети


ICSДиректива