Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.20 - јавна расправа по Н МКС
Почеток на гласање: 2019-09-17
Краj на гласање: 2019-10-17

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: prEN ISO 3166-1 CEN/SS F17
Овој документ е идентичен со: ISO/NP 3166-1 ISO/TC 46

Македонски наслов

Кодови за претставување на државите и нивните делови - Дел 1: Кодови на држави (ISO/DIS 3166-1:2019)

Англиски наслов

Codes for the representation of names of countries and their subdivisions - Part 1: Country code (ISO/DIS 3166-1:2019)

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

Не е додадена информација.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.