Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2019-06-16
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 13480-2:2017/prA7 CEN/TC 267

Македонски наслов

Метални индустриски цевководи - Дел 2: Материјали

Англиски наслов

Metallic industrial piping - Part 2: Materials

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This Part of this European Standard specifies the requirements for materials (including metallic clad materials) for industrial piping and supports covered by EN 13480-1 manufactured from of metallic materials. It is currently limited to steels with sufficient ductility. This Part of this European Standard is not applicable to materials in the creep range.

Технички комитети


ICSДиректива