Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.20 - јавна расправа по Н МКС
Почеток на гласање: 2019-09-30
Краj на гласање: 2019-11-01

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 12390-5:2019 CEN/TC 104

Македонски наслов

Испитување оцврснат бетон - Дел 5: Цврстина на свиткување кај испитуваните примероци

Англиски наслов

Testing hardened concrete - Part 5: Flexural strength of test specimens

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document specifies a method for the determination of the flexural strength of specimens of hardened concrete.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.