Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Одржана тематска презенатација

2016-11-10 - Одржана тематска презенатација

Одржана тематска презентација - Национални стандарди во електроенергетика, придобивки и практични примери
Почеток на ИПА проект " Техничка поддршка за јакнење на капацитетите во ИСРМ "

2016-10-31 - Почеток на ИПА проект " Техничка поддршка за јакнење на капацитетите во ИСРМ "

Почеток на ИПА проект " Техничка поддршка за јакнење на капацитетите во ИСРМ "
Оглас за Европски експерт од областа на "Mashinery safety"

2016-10-06 - Оглас за Европски експерт од областа на "Mashinery safety"

Оглас за Европски експерт од областа на "Mashinery safety"
Преводот на ISO 9001:2015 пуштен на јавна расправа

2016-10-06 - Преводот на ISO 9001:2015 пуштен на јавна расправа

Преводот на ISO 9001:2015 пуштен на јавна расправа
Одобрен преводот на ISO 9000:2015

2016-10-06 - Одобрен преводот на ISO 9000:2015

Одобрен преводот на ISO 9000:2015
Workshop

2016-07-19 - Workshop

Workshop Standards for circular economy Waste management and secondary raw materials
Програма за работа на Институтот за стандардизација на Република Македонија 2016 година

2016-04-15 - Програма за работа на Институтот за стандардизација на Република Македонија 2016 година

Програма за работа на Институтот за стандардизација на Република Македонија 2016 година
Европско Годишно собрание 2016

2016-04-13 - Европско Годишно собрание 2016

Европско годишно собрание 2016 година од 7-8 Јуни 2016 во Скопје
Стратегија ИСРМ 2016-2020

2016-04-10 - Стратегија ИСРМ 2016-2020

Првична верзија на Стратегијата на ИСРМ. Коментари по истата може да се дадат до 28.04.2016 година
Оглас за именување на членови во Комитетот за заштита на непристрасност за сертификација

2016-04-02 - Оглас за именување на членови во Комитетот за заштита на непристрасност за сертификација

Оглас за именување на членови во Комитетот за заштита на непристрасност за сертификација
Преку стандардизација до поконкурентни македонски производи - ЗБИР НА МОЌНИ БИЗНИС И МАРКЕТИНГ АЛАТКИ ЗА КОМПАНИИТЕ

2016-03-30 - Преку стандардизација до поконкурентни македонски производи - ЗБИР НА МОЌНИ БИЗНИС И МАРКЕТИНГ АЛАТКИ ЗА КОМПАНИИТЕ

Преку стандардизација до поконкурентни македонски производи - ЗБИР НА МОЌНИ БИЗНИС И МАРКЕТИНГ АЛАТКИ ЗА КОМПАНИИТЕ
Тринаесетта седница на Собрание на ИСРМ

2016-03-14 - Тринаесетта седница на Собрание на ИСРМ

Тринаесетта седница на Собрание на ИСРМ 2016
Мали и средни претпријатија

2016-02-02 - Мали и средни претпријатија

Иновациски способности на малите и средни претпријатија
Се одржа предавање од областа на стандардизацијата на производи од дрво на „Факултетот за  дизајн и технологии на мебел и ентериер“

2015-12-21 - Се одржа предавање од областа на стандардизацијата на производи од дрво на „Факултетот за дизајн и технологии на мебел и ентериер“

Се одржа предавање од областа на стандардизацијата на производи од дрво на „Факултетот за дизајн и технологии на мебел и ентериер“
Се одржа предавање „Основи на стандардизацијата“ на ПВУ-ВСШ „Факултет за бизнис економија“ Скопје

2015-12-21 - Се одржа предавање „Основи на стандардизацијата“ на ПВУ-ВСШ „Факултет за бизнис економија“ Скопје

Се одржа предавање „Основи на стандардизацијата“ на ПВУ-ВСШ „Факултет за бизнис економија“ Скопје
136 најдени, страна 3 од 10    1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7