Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Програма за работа на Институтот за стандардизација на Република Македонија 2016 година

2016-04-15 - Програма за работа на Институтот за стандардизација на Република Македонија 2016 година

Програма за работа на Институтот за стандардизација на Република Македонија 2016 година
Европско Годишно собрание 2016

2016-04-13 - Европско Годишно собрание 2016

Европско годишно собрание 2016 година од 7-8 Јуни 2016 во Скопје
Стратегија ИСРМ 2016-2020

2016-04-10 - Стратегија ИСРМ 2016-2020

Првична верзија на Стратегијата на ИСРМ. Коментари по истата може да се дадат до 28.04.2016 година
Оглас за именување на членови во Комитетот за заштита на непристрасност за сертификација

2016-04-02 - Оглас за именување на членови во Комитетот за заштита на непристрасност за сертификација

Оглас за именување на членови во Комитетот за заштита на непристрасност за сертификација
Преку стандардизација до поконкурентни македонски производи - ЗБИР НА МОЌНИ БИЗНИС И МАРКЕТИНГ АЛАТКИ ЗА КОМПАНИИТЕ

2016-03-30 - Преку стандардизација до поконкурентни македонски производи - ЗБИР НА МОЌНИ БИЗНИС И МАРКЕТИНГ АЛАТКИ ЗА КОМПАНИИТЕ

Преку стандардизација до поконкурентни македонски производи - ЗБИР НА МОЌНИ БИЗНИС И МАРКЕТИНГ АЛАТКИ ЗА КОМПАНИИТЕ
Тринаесетта седница на Собрание на ИСРМ

2016-03-14 - Тринаесетта седница на Собрание на ИСРМ

Тринаесетта седница на Собрание на ИСРМ 2016
Мали и средни претпријатија

2016-02-02 - Мали и средни претпријатија

Иновациски способности на малите и средни претпријатија
Се одржа предавање од областа на стандардизацијата на производи од дрво на „Факултетот за  дизајн и технологии на мебел и ентериер“

2015-12-21 - Се одржа предавање од областа на стандардизацијата на производи од дрво на „Факултетот за дизајн и технологии на мебел и ентериер“

Се одржа предавање од областа на стандардизацијата на производи од дрво на „Факултетот за дизајн и технологии на мебел и ентериер“
Се одржа предавање „Основи на стандардизацијата“ на ПВУ-ВСШ „Факултет за бизнис економија“ Скопје

2015-12-21 - Се одржа предавање „Основи на стандардизацијата“ на ПВУ-ВСШ „Факултет за бизнис економија“ Скопје

Се одржа предавање „Основи на стандардизацијата“ на ПВУ-ВСШ „Факултет за бизнис економија“ Скопје
Улогата на Институтот за Стандардизација за поддршка на македонскиот бизнис на европскиот и глобален пазар

2015-12-10 - Улогата на Институтот за Стандардизација за поддршка на македонскиот бизнис на европскиот и глобален пазар

Раководителот на Одделението за обука при Институтот за стандардизација на РМ пред студентите од четврта година на Факултетот за туризам и бизнис логистика, во Наставниот центар – Скопје, одржа предавање на тема „Улогата на Институтот за стандардизација за поддршка на македонскиот бизнис на европскиот и глобален пазар“.
Светски ден на стандардизација 14 октомври

2015-10-07 - Светски ден на стандардизација 14 октомври

Светски ден на стандардизација 14 октомври
ISO 14000 - Управување со животна средина

2015-09-30 - ISO 14000 - Управување со животна средина

ISO 14000 - Управување со животна средина
Пластично-метални склопови според ISO стандарди

2015-09-30 - Пластично-метални склопови според ISO стандарди

Пластично-метални склопови според ISO стандарди
Публикуван стандардот ISO 9001:2015

2015-09-25 - Публикуван стандардот ISO 9001:2015

Публикуван стандардот ISO 9001:2015
Стандардот ISO 9001:2015 e ставен на ревизија во ISO

2015-09-22 - Стандардот ISO 9001:2015 e ставен на ревизија во ISO

Стандардот ISO 9001:2015 е ставен на ревизија во ISO
145 најдени, страна 4 од 10    1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7