Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Се одржа предавање „Основи на стандардизацијата“ на ПВУ-ВСШ „Факултет за бизнис економија“ Скопје

2015-12-21 - Се одржа предавање „Основи на стандардизацијата“ на ПВУ-ВСШ „Факултет за бизнис економија“ Скопје

Се одржа предавање „Основи на стандардизацијата“ на ПВУ-ВСШ „Факултет за бизнис економија“ Скопје
Улогата на Институтот за Стандардизација за поддршка на македонскиот бизнис на европскиот и глобален пазар

2015-12-10 - Улогата на Институтот за Стандардизација за поддршка на македонскиот бизнис на европскиот и глобален пазар

Раководителот на Одделението за обука при Институтот за стандардизација на РМ пред студентите од четврта година на Факултетот за туризам и бизнис логистика, во Наставниот центар – Скопје, одржа предавање на тема „Улогата на Институтот за стандардизација за поддршка на македонскиот бизнис на европскиот и глобален пазар“.
Светски ден на стандардизација 14 октомври

2015-10-07 - Светски ден на стандардизација 14 октомври

Светски ден на стандардизација 14 октомври
ISO 14000 - Управување со животна средина

2015-09-30 - ISO 14000 - Управување со животна средина

ISO 14000 - Управување со животна средина
Пластично-метални склопови според ISO стандарди

2015-09-30 - Пластично-метални склопови според ISO стандарди

Пластично-метални склопови според ISO стандарди
Публикуван стандардот ISO 9001:2015

2015-09-25 - Публикуван стандардот ISO 9001:2015

Публикуван стандардот ISO 9001:2015
Стандардот ISO 9001:2015 e ставен на ревизија во ISO

2015-09-22 - Стандардот ISO 9001:2015 e ставен на ревизија во ISO

Стандардот ISO 9001:2015 е ставен на ревизија во ISO
Повик на кандидати за консултантски услуги 2015-08-04

2015-08-07 - Повик на кандидати за консултантски услуги 2015-08-04

Повик на кандидати за консултантски услуги 2015-08-04
Стандардизација на мали и средни претпријатија

2015-07-01 - Стандардизација на мали и средни претпријатија

Стандардизација на мали и средни претпријатија
Општина Велес направи ресертификација на ISO 9001:2008

2015-06-19 - Општина Велес направи ресертификација на ISO 9001:2008

Општина Велес направи ресертификација на ISO 9001:2008
Одобрен предлог за изработка на национален стандард од областа на Лифтовска дејност

2015-06-18 - Одобрен предлог за изработка на национален стандард од областа на Лифтовска дејност

Одобрен предлог за изработка на национален стандард од областа на Лифтовска дејност prМКС 1010
Ревизијата на ISO 14001

2015-06-01 - Ревизијата на ISO 14001

Ревизијата на ISO 14001
Јавна расправа за нацрт стандардот од областа на хомеопатија pr МКС EN 16872:2015

2015-06-01 - Јавна расправа за нацрт стандардот од областа на хомеопатија pr МКС EN 16872:2015

Јавна расправа за нацрт стандардот од областа на хомеопатија pr МКС EN 16872:2015
pr EN ISO 14683  е пуштен во јавна расправа во ISO и CEN на 30 април 2015 година

2015-04-30 - pr EN ISO 14683 е пуштен во јавна расправа во ISO и CEN на 30 април 2015 година

prEN ISO 14683 е пуштен во јавна расправа во ISO и CEN на 30 април 2015 година . Сите заинтереситани страни имаат можност за дадат свои коментари во врска со нацрт верзијата на меѓународниот стандард до 30.06.2015
Собрание на ИСРСМ 2015

2015-03-12 - Собрание на ИСРСМ 2015

12 седница на Собрание на ИСРСМ
152 најдени, страна 5 од 11    1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7