Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
 Избор на Сертификационо тело за сертификација на ИСРМ по ISO 9001:2008 / Cerification services according to ISO 9001:2008, in the framework of EU - funded project technical assistance for capacity building of the Institute of standardization ( ISRM)

2011-10-18 - Избор на Сертификационо тело за сертификација на ИСРМ по ISO 9001:2008 / Cerification services according to ISO 9001:2008, in the framework of EU - funded project technical assistance for capacity building of the Institute of standardization ( ISRM)

Избор на Сертификационо тело за сертификација на ИСРМ по ISO 9001:2008 / Cerification services according to ISO 9001:2008, in the framework of EU - funded project technical assistance for capacity building of the Institute of standardization ( ISRM)
Оглас за потреба од ВОДЕЧКИ ОЦЕНУВАЧИ

2011-10-13 - Оглас за потреба од ВОДЕЧКИ ОЦЕНУВАЧИ

ИСРМ го објавува следниот Оглас за потреба од ВОДЕЧКИ ОЦЕНУВАЧИ
Иницијатива за формирање технички комитет од областа металургија

2011-10-07 - Иницијатива за формирање технички комитет од областа металургија

Поднесена е иницијатива за формирање на Технички комитет за Металургија
На 05.10.2011 година во 10 часот-средба со делегација од ИСО

2011-09-23 - На 05.10.2011 година во 10 часот-средба со делегација од ИСО

На 05 Октомври 2011 година (среда) во 10.00 часот во амфитеатарот на Технолошко Металуршкиот факултет- Скопје ќе се одржи средба на делегација од Меѓународната организација за стандардизација ISO и бизнис заедницата
CEN објави нов стандард за  аеродромски и авијацииски  безбедносни служби

2011-08-18 - CEN објави нов стандард за аеродромски и авијацииски безбедносни служби

CEN објави нов стандард за аеродромски и авијацииски безбедносни служби - EN 16082.
2011-08-03

2011-08-03 - 2011-08-03

Техничкиот Комитет ИСРМ ТК 7 - Нафтени производи и средства за подмачкување поднесе предлог иницијатива за подготовка и усвојување на македонски национален стандард од областа на Нафтените производи
ИЗВЕСТУВАЊЕ

2011-07-27 - ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ Почитувани, Ве известуваме дека средбата со делегацијата од ИСО планирана за 27 јули 2011 год е одложена за месец септември за што дополнително ќе бидете известени. Се извинуваме за настанатите промени.
2011-07-12

2011-07-12 - 2011-07-12

Повлекување на конфликтни и неприменливи македонски стандарди кои се наследeни и превземени од поранешните ЈUS стандарди
Месечен регистар на ИСРМ

2011-07-08 - Месечен регистар на ИСРМ

Месечен извештај за сите новини и настани поврзани со стандардите регулиран од 01.06.2011 до 30.06.2011 година.
Информација за одржување на првата балканска конференција за стандардизација

2011-06-13 - Информација за одржување на првата балканска конференција за стандардизација

Во периодот од 14 и 15 јуни во Охрид, во хотел Силекс во организација на Институтот за стандардизација на Република Македонија ќе се одржи – “Првата балканска конференција за стандардизација”
Стандард за општествена одговорност

2011-03-31 - Стандард за општествена одговорност

Во 2010 од страна на Меѓународната организација за стандардизација е публикуван стандардот ISO 26000 - Упатство за општествената одговорност.
Настан - Европската Безбедност и Здравје на Работа во Индустријата за Мебел и Преработка  на Дрво

2011-03-25 - Настан - Европската Безбедност и Здравје на Работа во Индустријата за Мебел и Преработка на Дрво

Во рамките на семот за мебел, на 24 и 25,март 2011 година се одржа семинар на тема: Проект ФАКТИ 3 за Европската Безбедност и Здравје на Работа во Индустријата за Мебел и Преработка на Дрво организирана од Кластерот на дрвна индустрија.
Претставување на работата на Европскиот институт за телекомуникациски стандарди (ETSI)

2011-02-18 - Претставување на работата на Европскиот институт за телекомуникациски стандарди (ETSI)

На 18 февруари 2011 година, од страна на Институтот за стандардизација на Република Македонија (ИСРМ) во рамките на ИПА 2008 Проектот „Техничка помош за институционална надградба на Институтот за стандардизација на Република Македонија (ИСРМ)“
Нов меѓународен и европски стандард за цигари

2011-02-03 - Нов меѓународен и европски стандард за цигари

Европскиот комитет за стандардизација (CEN) и Меѓународната организација за стандардизација (ISO) публикуваа два нови стандарди кои се однесуваат на цигари кои сами се гасат по определено време доколку активно не бидат пушени.
Европски стандард за халал храна

2011-01-15 - Европски стандард за халал храна

Во рамките на Европскиот комитет за стандардизација (CEN), се формираше работна група која има задача да ја анализира можноста и потребата од подготовка на европскиот стандард за халал храна.
113 најдени, страна 7 од 8    3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8